Електромери за соларни системи

Показване на 6 резултата

Контролен смарт метър 1P 230V

264.88 лв.
Контролен смарт метър с интерфейс, предназначен за измерване и мониторинг на електроенергията в еднофазни системи. Идеален за оптимизация на енергийната ефективност и управление на разходите.

Контролен смарт метър 3x220V

301.75 лв.
Контролен смарт метър с интерфейс, предназначен за измерване и мониторинг на електроенергията в еднофазни системи. Идеален за оптимизация на енергийната ефективност и управление на разходите.

Контролен смарт метър монофазен

130.73 лв.
Контролният смарт метър, монофазен и с номинално напрежение 200/230V и максимален ток от 5(80)A, представлява надежно решение за измерване и управление на електроенергията. Този уред разполага с интерфейс RS485 за комуникация и е с два полюса (2P). Сертифициран с CE, EMC и ROHS, той осигурява сигурност и съответствие със стандартите. Идеален за следене и оптимизиране на енергийната консумация в дома или бизнеса ви.

Контролен смарт метър трифазен

332.10 лв.
Трифазен контролен смарт метър за трофазни електрически системи с напрежение 230/400V и токове 5(80)A за всяка фаза. Интелигентно измерване и мониторинг на електроенергията с интуитивен интерфейс.

Токов трансформатор за смарт метър

43.65 лв.
Токов трансформатор е идеален за измерване на електрическата консумация в домовете и комерсиални обекти. С номинален входен ток от 200A и номинален изходен ток от 5A, той предоставя прецизни измервания с точност до ±1%. Моделът е подходящ за широк температурен обхват и работи със смарт метри за умно управление на електроенергията.

Трифазен контролен смарт метър за VT-6605310, VT-6608310 , VT-6610310

332.10 лв.
Трифазният контролен смарт метър, съвместим с VT-6605310, VT-6608310 и VT-6610310, предоставя прецизно измерване и мониторинг на електроенергията в трифазни системи. Идеален за оптимизиране на енергийната ефективност.

Електромерите са устройства, чрез които се измерва енергията, изразходвана в дома, офиса  или в производството. С тяхна помощ могат да се управляват енергийните разходи. Те се разделят се на еднофазни и трифазни, като могат да бъдат механични или електронни.

Какво представлява смарт метъра

Това са умни електромери, които се използват за измерване и мониторинг на електроенергията и едновременно предоставят данни за консумацията в реално време. Предоставените данни могат да бъдат използвани за оптимизиране на процесите и намаляване на енергийните разходи.

Как да изберем подходящ модел електромер

За да направим правилния избор, трябва да обърнем внимание на няколко фактора:

 • Вид захранване – монофазно или трифазно;
 • Защита – препоръчително е електромера да е с вградена защита;
 • Функционалност – има модели, изпълняващи специфични функции, в зависимост от изискванията ви;
 • Свързаност – модели, работещи чрез Wi-Fi могат да се управляват лесно и да са достъпни по всяко време;
 • Съвместимост – трябва да е съвместим с останалите части на системата – инвертори, батерии и софтуери.

Предимства на умния електромер

В днешното технологично общество потребителите на интелигентни електромери стават все повече, а с това се увеличават и техните изисквания. Предимствата им са многобройни и тяхното приложение в бъдещите енергоспестяващи мрежи вече е необходимост. Основните предимства на измервателните уреди са:

 • Идентифициране на консумацията на даден източник;
 • Достъп до данните на различни интервали от време – на час, на ден или на месец;
 • Достъп по удобен начин – бързо и лесно достъпване чрез мобилно приложение;
 • Профилиране на разхода и определяне на реалната консумация;
 • Възможност за навременна защита от аварии;
 • Съхранение на данни.

В онлайн магазина на Ic-energy се предлагат смарт метри с интерфейс, лесен за употреба и комуникация с устройства и системи за управление на енергията.Те предоставят възможност за прецизен и надежден контрол и защита, а с тяхна помощ се взимат умни енергийни решения.

В тази технологична епоха изберете умен електромер с отлично качество, за да направите бъдещия си живот по-добър и по-лесен!