Соларни системи

Показване на 3 резултата

600W комплект микроинвертор + кабели за балкон

700.58 лв.
Комплектът от 600W включва микроинвертор и кабели за лесна инсталация на слънчеви панели на балкона ви, генерирайки ефективно слънчева енергия.

600W преносима PV централа за балкон

2,284.80 лв.
Превърнете вашата тераса или балкон в електроцентрала с 600W преносима PV централа. Комплектът включва гъвкави соларни панели, микроинвертор и аксесоари за лесна инсталация.

Соларен сет – навес, конструкция, батерия, инвертор и панели

39,357.30 лв.
Соларен сет с Навес – Конструкция + 20 kWh Батерия + 8 kW Инвертор + 15 бр. Панели представлява цялостно решение за соларно енергийно захранване. Включва соларни панели, литиева батерия, мощен инвертор и защитна конструкция за ефективно и устойчиво генериране на електроенергия.

С популяризирането на възобновяемите енергийни източници, интересът към соларните системи става все по-голям. Идеята едно домакинство или бизнес да се захранва изцяло от слънцето става все по-примамлива – на практика то е неизчерпаем източник на енергия, която щади околната среда.

В зависимост от това как оперират – свързани или не към електроразпределителната мрежа, се разделят на мрежови (on-grid) и автономни (off-grid).

Друга класификация е според нуждите, за които се изгражда – за битови, за производствени или за продажба.

Какво включват соларните системи

 Най-важните елементи на всяка една система са:

  1. Инвертор;
  2. Фотоволтаичен панел;
  3. Контролер;
  4. Метална конструкция;
  5. Кабел;
  6. Батерия.

При подаване на напрежение соларните панели генерират енергия от слънчевите лъчи, която се преобразува в инвертора.

Ако инсталацията е мрежова, преобразуваното електричество директно се отдава в електроуредите или енергопреносната мрежа.

Ако обаче е автономна или хибридна, полученото електричество с помощта на контролер се натрупва в батерията, за да може да се използва по всяко време на денонощието.

Като предимства на този вид инсталации можем да кажем, че използват неизчерпаем и възобновяем източник, предоставят ни екологично чиста енергия и ни предлагат независимост от други източници.

Какво е необходимо за монтиране

Соларните централи с размери 3kWp, 4kWp, 5kWp, 6kWp, могат да бъдат монтирани лесно върху сгради (къщи или промишлени съоръжения), като това не отнема допълнително пространство. Централи с по-големи мощности с цел продажба или за производство се изграждат върху площи измервани в декари.

Конструкциите, които се предлагат са:

  • наклонени повърхности;
  • керемидени или ламаринени покриви. 

Материалът, от който са изградени, е алуминий, което гарантира екологичност и дълъг експлоатационен срок, лесен и адаптивен монтаж.

Ic Energy предлага освен закупуване на основните елементи на соларните системи, така и монтаж и цялостно изграждане за бита или за промишлени нужди. Работим със световни и доказани производители като Luxen, Must, Headway, V-tac и внедряваме най-новите и модерни технологии.