Блог

Защо да инвестираме във възобновяема енергия?

Защо да инвестираме във възобновяема енергия

Инвестицията във възобновяема или т.н. „зелена енергия“ е силно дискутирана тема в световен мащаб, необходимост за човечеството и е ключов елемент от енергийния микс на пазара. Основната причина за инвестиция в този сектор е не само финансово разумна, но и необходима за бъдещето на нашата планета.

Прогнозите са, че за период от 25 години половината от световното производство на електричество ще се произвежда от екологични източници. Инвестицията е оправдана, доказано е възвръщането на вложените средства и ползите се усещат години напред.

Какви са видовете възобновяема енергия?

  1. Слънчева (фотоволтаична) – използва светлината или електромагнитното излъчване на слънцето.
  2. Геотермална – използва топлината на земята като ресурс.
  3. Хидроенергия – използва се кинетичната енергия от течащата вода.
  4. Вятърна –„улавяне“ на кинетичната енергия, създадена от вятъра.
  5. Биомаса – използване на биоразградим материал като дървесина, суха растителност и селскостопански отпадъци. В масовия случай се изгарят под високо налягане. Вредните емисии варират в зависимост от материала и най-често са по-високи в сравнение с другите чисти източници.

Какви са екологичните предимства?

Най-важното екологично предимство е способността да намали вредните емисии в полза на околната среда. Традиционните източници на енергия, са и източници на въглероден диоксид, който допринася за глобалното затопляне и климатичните промени. Възобновяемите източници като слънце, вятър и вода не отделят вредни газове, екологични са и подобряват качеството на живот без да носят риск от замърсяване.

Как бихме възвърнали инвестицията си? 

Инвестицията осигурява дългосрочна финансова стабилност, значително понижение на сметките за електричество и предвидимост на разходите. Цените на доставчиците на традиционните източници (петрол и природен газ) търпят постоянни ценови колебания, което води до непредвидими разходи за потребителите и бизнеса. Чистата енергия се характеризира с по-стабилни и предсказуеми цени, което улеснява дългосрочното планиране и бюджетиране.

Инвестицията в екологично електричество може значително да намали зависимостта от изчерпаемите ресурси и техния внос, което е предпоставка да бъдат избегнати кризи и ценови шокове. Възобновяемата енергия, произвеждана на местно ниво, повишава енергийната сигурност и независимост, а разходите за електричество са минимални.

Как да инвестираме в производство на зелена енергия?

Започнете с проучване на различните видове, проучете пазара и фирмите, определете кой тип е най-подходящ за вашия регион, потребности, бизнес или дом. При избора на съответния вид трябва да вземете предвид климатичните условия и локацията на вашия имот.

Определете необходимия капитал за вашата инвестиция и калкулирайте разходите за закупуване и инсталиране на оборудване, поддръжка и експлоатация, лиценз и административни такси.

Ако сте решили да изберете слънцето като източник, експертите в областта на соларната енергия IC Energy ще Ви помогнат с най-подходящите решения за Вас. Компанията ни предлага пълен асортимент от възможности за енергийна независимост за дома и бизнеса, от първата до финалната стъпка, без да дължите допълнителни такси.

В основата на всяка соларна система стоят фотоволтаичните панели. Системата преобразува слънчевата енергия в електричество – най-екологичният вид. Слънчевият панел се разделя на четири типа, а основните критерии за конкретен избор са ефективност и мощност.

Компанията „Ай Си Енерджи“ предлага избор от закупуване на основните елементи на соларните системи, монтаж и цялостно изграждане. Работим с доказани световни производители като  Luxen, Must, Headway, V-tac и внедряваме технологии от последно поколение.

Ние ще отговорим на всяко Ваше запитване спрямо Вашите цели, бюджет, местоположение и площ, с която разполагате.

Може да се свържете с нас през бланката за контакт или на телефон: +359 87 716 5656

Такъв тип инвестиция е стратегическо решение с множество ползи за околната среда и вашите лични финанси. Тя не е просто алтернатива, а необходимост днес и в бъдеще.

 

Прочетете и другите статии в нашия блог: https://ic-energy.bg/blog/

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *